Mentoring for lawyers

 

Sunt multe profesii în care, odată ieșit de pe băncile facultății, te trezești că realitatea este departe de ceea ce îți închipuiai că este atunci când, plin de elanul celor 18 ani, începeai să studiezi în domeniul mult dorit. Și dintr-o dată pare descurajator, realitatea devine diferită de ceea ce te așteptai, o mulțime de întrebări se nasc și încep să te preocupe pentru a-ți găsi direcția și calea.

Definitorii în aceste momente sunt accesul la resurse și la experiența celor ce au trecut înaintea ta pe acest drum.

Atunci când vine vorba de domeniul juridic, pe oricine ai întreba, probabil va fi de acord că mentoratul este una dintre cele mai importante componente pentru succesul unui avocat.

De ce ar spune cineva acest lucru?

Pentru contribuția pe care experienta acestuia o aduce. Este recunoscut că mentoratul conduce la îmbunățirea performanței, adaugă motivație și perspectivă, ajută dezvoltarea abilităților de problem-solving și astfel contribuie la a da celui care beneficiază de mentorat un avânt în cadrul unde își desfășoară activitatea profesională.

Un mentor poate da unui avocat instrumentele necesare pentru a înțelege modul în care să își conducă cariera, indiferent de forma în care alege să își exercite profesia (in-house sau la o firmă de avocatură sau într-un departament juridic, cabinet propriu sau partener într-o societate, dacă conduce un departament juridic sau este un membru al acestuia). Nu numai că mentorii îi instruiesc pe cei pe care îi îndrumă cu privire la punctele de vedere, experiențele și seturile de competențe, care sunt diferite de ale lor, dar, de asemenea, mentorii îi pot ajuta să se simtă mai confortabil și incluși în organizații.

Ce te poate sustine în a-ți maximiza cariera în domeniul juridic?

A avea un mentor este ca atunci când ai un aliat puternic. Prin împărtășirea înțelepciunii și a cunoștințelor pe care le-a acumulat de-a lungul carierei sale, te inspiră și te îndrumă cum să îți utilizezi în avantajul propriu talentele și abilitățile personale.

Sub îndrumarea mentorului beneficiezi de cunoașterea și înțelegerea pe care acesta le are, deprinzi strategii care să te conducă în direcția dorită, ai marea oportunitate de a te dezvolta și de a-ți rafina personalitatea și caracterul atunci când îți permiți să te deschizi și să primești ceea ce acesta îți împărtășește.

Un mentor este mai mult decat un coach; el aduce ceva semnificativ în plus. Mentorul adaugă la instrumentele utilizate de coach înțelepciunea și experiența acumulată, atunci când acestea sunt necesare.

Un mentor îți poate indica ce abilități și coportamente sunt necesare pentru a reuși și te poate instrui cum să le utilizezi pentru a obține ceea ce îți dorești să realizezi.

Ce beneficii aduce un mentor pentru cariera ta?

  • dobândești cunoaștere, întelegere și resurse
  • îmbunățirea peformanței
  • creșterea motivației
  • creștere a influenței
  • ai un feedback obiectiv susținut de experiența în domeniul juridic
  • un strateg care lucrează cu tine la aspectele practice și particulare ale planului tau de carieră, pentru a te ajuta să iei cele mai bune decizii, la momentul cel mai potrivit ție, cu privire la ce să faci și când să faci

Un mentor oferă cunoaștere, înțelegere și direcție, iar toate acestea sunt recunoscute că aduc îmbunătățiri în dezvoltarea ta ca persoană atunci când permiți ca acest lucru să se întâmple.